Az AWS Vasárnap éjjel lekapcsolja a Parler szervereit. Ez a hír olvasható többek között a Buzzfeed-en is és még megannyi helyen. Számomra ez egy nagyon érdekes lépés az elmúlt napok függvényében, de az érdekesség nem azért van mert ne lett volna várható, hanem azért mert ténylegesen felvet kérdéseket a szólásszabadsággal kapcsolatban.

Nem értek egyet az erőszakkal semmilyen szinten, ez számomra nem arról szól, hogy miért teszik lehetetlenné a Parlert. Arról van szó, hogy eljutott a technológia és a gazdaság egy olyan szintre amikor már veszélybe kerül a szólásszabadság, a vélemény nyilvánítás(Jelen esetben elhallgattatják a Parler-t).

parler-awsparler

Voltak az eseménnyel kapcsolatban érdekes bejegyzések a twitteren is, pl valaki azt feszegette, hogy Trump accountját ugye letiltották, viszont iráni katonai vagy politikai vezetők accountjai simán működhetnek.
Érdemes olvasgatni a témában és nem csak a mainstream médiát figyelni mert szerintem egy olyan szintre értek a cselekmények amikor már érdemes figyelni és hallgatni a független cégekre vagy csak simán egyénekre akik adott esetben olyan szemszögből látják a dolgokat mint mi sose tudnánk, de megismerve az övéket talán mi is átgondoljuk mit is gondolunk…