A mai nap híre(WallStreet Journal), hogy a Stripe nem fogja feldolgozni Trump kampányoldalának szánt fizetéseket.
A techcrunch  viccesen úgy fogalmaz, hogy „Lassan egyszerűb azt megkérdezni, hogy Trump milyen platformot használhat még” azután, hogy a Tech óriások sorra bannolják Trump accountjait.

Ők is azzal indokolják a lépésüket, hogy szembe megy a policy-jükkel amit Trump csinált(erőszakra buzdítás)

Most már ott tart „szegény” Trump, hogy dobhatja ki a telefonját és a számítógépét mert szinte semmilyen online szolgáltatást nem (fog) tudni használni. Nyilván ez egy sarkított megfogalmazás, de szerintem neki ez már valós veszély lassan, pedig még el sem ítélték hivatalosan. Az más kérdés, hogy még van kicsit több, mint egy hete a hivatalában és épp egy vizsgálatot indítanak ellene ami több hónap, de minimum több hét mire lezárul, hogy kivizsgálják az elmúlt napi eseményeket, mennyire volt „Elnökhöz illő”.

Még mindíg a szólás szabadság és a technológia nagyon nagyon szoros összekapcsolódásán van nálam ebben az ügyben a hangsúly és nem azon, hogy ki kit és miért úgy büntet ahogy.
Valahogy máshogy látom az egész ügyet mint ahogy az szerintem sokaknak megjelenik.

 

Csak gondolatébrsztőnek…
Mi van akkor ha valaki a saját telefonjáról elküld 88 000 000 db sms-t és arra buzdítja azembereket, hogy menjenek be egy épüetbe, foglalják el. Le fogja a szolgáltató tiltani az előfizető accountját vagy sem? A bankja ha megtudja, hogy letiltotta a szolgáltató az előfizetőt akkor ő is bezárja a számláját merthogy ezt meg azt csinálta a telefonjával?

Szóval ami most zajlik az már nekem egy kicsit elrugaszkodott dolog és tényleg kezdek aggódni azért, hogy milyen adatokat adunk a tech óriásoknak (akár akaratlanul is mert kihasználják azt hogy nem akarunk 30 oldalas policy-ket olvasni) ezek a szolgáltatók hogy monitorozzák és használják ezeket, illetve mihez kezdenek velük. Igen minden benne van a megállapodásban amit elfogadunk amikor csatlakozunk egy ilyen szolgáltatáshoz… És hány ilyen szolgáltatást használunk naponta (ha könnyíteni akarunk a számoláson akkor legyen csak óránként.)

Talán van valahol egy ország ahol ha nem viselkedik jól az állampolgár akkor negatívan pontozzák és emiatt nem vehet igénybe bizonyos szolgáltatásokat. Hát én most ilyesmit látok történni, csak nincs mögötte pontozásos rendszer(sem).